top of page

Adrie Papma verbouwde een oude woning

Een tijdje geleden kochten mijn man en ik een huis op het semi-rurale platteland, dichtbij Den Haag. Mijn familie deed wat lacherig over het grote, zanderige weiland dat we gekocht hadden. Voor een tijdje hielden we er vriendelijke Friese paarden. Maar dan trok mijn paardrijdende dochter het huis uit en stierf één van de paarden. Dit was mijn moment om de geschiedenis terug tot leven te brengen: met onze eigen handen bouwden we dit zandige weiland om tot een grote groene tuin vol met bloemen.

HET IS MIJN TEGENGEWICHT
WANNEER IK ME SOMS KWAAD
EN GEFRUSTREERD VOEL.

         

Mijn roots liggen in één van de Nederlandse polders, waar de Nederlandse water veranderen in modder en vervolgens in boerderijen. Twee van die Nederlanders waren mijn ouders. Als kind vroegen we hen telkens opnieuw om dat verhaal te vertellen: na de oorlog gingen jullie naar die lege polder en wat dan? Ze startten met planten, zaaien en poten en transformeerden die modderachtige, grijze polder in een groen, vruchtbaar en bloeiend landschap.

        

Dat is het verhaal van mijn Carpet of Life: die grijze, zanderige achtergrond met daarop die bloeiende, kleurrijke diamant! Al de gebruikte kleding waren van mijn dochters, mijn man, mijn ouders en van mij! Ik zou erg graag de vrouwen van Taragalte bedanken voor het maken van mijn tapijt, ook de vrouwen van ButterflyWorks, die me hielpen met het ontwerp.

         

Iedereen zijn eigen kleine Tuin van Eden. Het is mijn tegengewicht wanneer ik me soms kwaad en gefrustreerd voel bij zoveel lelijk en grijs onrecht in de wereld vandaag.

Adrie-and-her-carpet_SCHERPER.jpg
bottom of page