top of page

Voor jaren was M'Hamid El Ghizlane een belangrijk geografisch punt in Marokko wat betreft handel. Het is de grens naar de woestijn voor alle karavanen die hun reis voortzetten. De regio is hierbij onlosmakelijk verbonden met alle harde werkers waaronder de tapijtweefsters die tradities in ere houden. En dat de weefsters van M'Hamid El Ghizlane iets bijzonders voorzetten blijft lang niet onopgemerkt. Luister hier het album dat voor hen is geschreven!


In september dit jaar heeft de Marokkaanse singer-songwriter Oum El Ghaït BentelSahrawy een hommage gecreeerd voor de vrouwen van Taragalte, de makes van Carpet of Life. Oum wordt beschouwd als een ambassadeur van de Marokkaanse cultuur en mixt hassani, jazz, gospel, soul, afrobeat en soefimuziekinvloeden in haar liedjes. Het album gemaakt voor de tapijtweefsters heet Zarabi wat "tapijten" betekent in het Marokkaanse Darija, een hedendaags Marokkaans dialect. Ze schreef en regisseerde het samen met Mathis Haug. Yacir Rami begeleidde haar op de Oud en Rhani Krija op de percussie.


Hoe bijzonder dat voor de weefsters dit prachtige album is gemaakt. Een album om kippenvel van te krijgen. Hopelijk mogen we het ooit live meemaken bij bijvoorbeeld het komende Taragalte festival. Hier een aantal van onze favorieten van het album op YouTube:
bottom of page