top of page

Goed nieuws: eindelijk weer naar Marokko!


Het is ruim 1,5 jaar geleden dat de teams van zowel Nederland als Marokko van Carpet of Life bij elkaar kwamen. Het hebben van een bedrijf verspreid over twee continenten maakte de zaken zeker enigszins lastiger tijdens de wereldwijde pandemie, aangezien de grenzen gesloten waren en reizen ontmoedigd. Maar we konden dan eindelijk de tickets boeken en waren erg enthousiast om weer samen te komen.


Tijdens onze bezoeken besteden we, met culturele sensitiviteit, aandacht aan verschillende aspecten door middel van (participatieve) observaties, interviews en kwaliteitscontrole. Deze reis hebben we ons bijvoorbeeld gericht op de mogelijkheden om de taal-, lees- en schrijflessen weer op te starten na de covid-beperkingen en, heel belangrijk, op een open discussie over het combineren van twee culturen op de werkvloer. Wat zijn de worstelingen, hoe kunnen we de communicatie verbeteren?
Tijdens dit laatste bezoek:


- We organiseerden een weefworkshop voor een lieftallige - allemaal dames - toeristengroep uit Europa. Het is opgezet samen met de lokale projectcoördinatoren in een van de dorpen in de regio van M'hamid El Ghizlane waar Carpet of Life actief is. De workshop creëerde een directe inkomstenbron voor onze wevers en een unieke persoonlijke uitwisseling tussen wevers en klanten.

- We hebben de nieuwste productieronde ontvangen die onlangs in Marokko was aangekomen en verdelen deze over de wevers. We hebben samen de weefgetouwen kunnen opzetten om te weven, de nieuwe ontwerpen te interpreteren en de kwaliteitscontroles die op elk tapijt worden uitgevoerd te herhalen om een stabiel product te blijven bieden.

- We hebben een groep wevers opgeleid voor een speciale klant (STAY TUNED!). Het omvatte het voorbereiden van specifieke ingewikkelde ontwerpen en maten die niet vaak worden gezien en daarom wat extra voorbereiding nodig hebben.


Op naar de volgende reis!


bottom of page