top of page

Januari

Nederlandse couture ontwerper Ronald van der Kemp showde zijn collectie tijdens Paris Couture Fashion Week. Een van de items op de catwalk was een jas gemaakt van een Carpet of Life.

Lees hier meer over deze samenwerking

Foto's: Marijke Aerden


Februari

Coördinatoren Zahra en Maryem waren uitgenodigd op festival sur le Niger als onderdeel van Caravane culturelle pour la paix.

Lees hier meer over de reis van Zahra en Maryem naar Mali


Maart

Coördinator Marina bezocht het team in M'hamid el Ghizlane en samen vierden zij internationale vrouwendag op 8 Maart in de Bivouac! Het was een feestelijke aangelegenheid waarbij alle weefsters van Carpet of Life uitgenodigd waren voor een gezamenlijke lunch. Na de lunch was er een presentatie van het werk van het afgelopen jaar en daarna werd er gezonden en gedanst!


Helaas kwam het coronavirus ook naar Europa en Noord-Afrika, op 14 maart werd in Nederland de lockdown aangekondigd en werd de terugreis van Marina terug naar Nederland wat minder gemakkelijk gemaakt. Gelukkig heeft ze nog een van de laatste vluchten van Marrakech naar Amsterdam kunnen halen voordat het luchtruim een lange tijd gesloten was.

Juni

Stichting Carpet of Life Nederland opgericht met dank aan Bas, Jan en Inez van Dentons.

Na de oprichting in 2012 door Butterfly works in Nederland, heeft Carpet of Life van 2015 - 2020 geopereerd vanuit België, met de zussen Hendrikje en Marion Meyvis aan het roer. In 2020 droegen zij het stokje officieel over aan Marina van Dieren en opereert Carpet of Life weer grotendeels vanuit Nederland. Hendrikje en Marion blijven achter de schermen strategisch betrokken bij Carpet of Life.


Augustus

We kregen steun van stichting HAELLA en hebben daarmee een collectie wallhangings kunnen maken om door te kunnen werken tijdens corona.


Lees hier meer over de verkoop van de wallhangings


September

Het coronavirus had een grote impact op onze transportmogelijkheden. Maanden lang konden wij de kledij van klanten niet naar Marokko verzenden. Gelukkig was het in september zo ver! We konden weer!


Oktober

We lanceerden onze nieuwe website! Ontworpen door Mireille van Lucky Lois en beschikbaar in het Nederlands, Engels én Frans.


November

Carpet of Life heeft een nieuwe partner! Deyja is een online platform rondom de dood. Oprichtster Fenja verloor haar grootte liefde en vond veel mooie manieren om te rouwen en de dood te omarmen. Een Carpet of Life kan onderdeel zijn van een rouwproces, door de kledij van een dierbare te verwerken tot een tapijt.


December

Ondanks een jaar wat vol uitdagingen en tegenslagen, hebben we ook veel bereikt! We kijken terug op een jaar vol verandering en ambitie. We kijken vooruit naar een jaar met veel nieuwe projecten en samenwerkingen! Op naar 2021!


bottom of page