top of page
Project coordinatoren foto door Sarah van Looy

We werken met een team in Marokko, Nederland en België

We werken zoals we willen dat de wereld werkt: verbonden. Carpet of life is in 2012 opgericht door Hester Ezra en Ibrahim Sbai met ondersteuning van de teams van Butterfly Works en festival Taragalte. In 2010 begon een research periode op uitnodiging van festival Taragalte om te kijken hoe we economische en sociale impact 
konden realiseren voor de vrouwengemeenschap in M’hamid el Ghizlane. Uit de research kwam een mooie combinatie naar voren: het verbinden van de nomadische leefstijl aan de wens voor duurzaamheid uit Europa. 

Na 3 jaar stond er een basis van weefsters en klanten die in 2015 werd overgenomen door Hendrikje en Marion Meyvis die vanuit België verder bouwden aan de creatie van een duurzame sociale onderneming. In de periode van 2015 tot 2020 is de organisatie onder leiding van Hendrikje en Marion verder geprofessionaliseerd en verankerd in de locale gemeenschap. Na 5 jaar hebben ze de dagelijkse leiding overgedragen aan Marina van Dieren.

Een essentieel deel van het werk van Carpet of Life wordt uitgevoerd door het team in M’hamid in Marokko. Zeineb, Meryem, Nzaha en Zahra leiden de productie in goede banen en werken nauw samen met de 56 weefsters die de kleding transformeren tot een Carpet of Life.

Co-creatie

Carpet of Life werkt samen met:

 

Taragalte zet zich in om het cultureel en ecologisch erfgoed van de regio M’hamid in Marokko in stand te houden. Lees hier meer over het jaarlijkse Taragalte Festival.

 

Bivouac Le Petit Prince is het creatieve hart van Carpet of Life. Het kamp ligt in de Marokkaanse Sahara en bestaat uit een twaalftal nomadische tenten, met een grote gemeenschappelijke ruimte waar culturele evenementen georganiseerd kunnen worden.

Carpet of Life zou nooit op het punt gekomen zijn waar we nu staan zonder het geloof in het concept door de teams van Butterfly Works en Festival Taragalte. In de loop der jaren zijn er heel veel creative en slimme mensen bij de ontwikkeling betrokken geweest als vrijwilliger, stagiair of team lid. Een paar sterke dames willen we graag specifiek benoemen aangezien ze de echte "Desert Rebels" zijn geweest die voor een langere tijd onder zeer basale omstandigheden in M'hamid El Ghizlane hebben gewoond en gewerkt om Carpet of Life letterlijk uit het zand te trekken. Ze hebben alles meegemaakt, van heftige zandstormen, grote cultuur verschillen, bloedhitte, tegenwerking, overstromingen en de vriendschap en kracht van de nomadische bevolking. Shout out naar deze desert rebels:

Anne Vader, Saskia Baard, Lea Liabastre, Lien van den Heuvel, Justien en Hendrikje en Marion Meyvis en Marina van Dieren.

Foto's op deze website zijn gemaakt door o.a. Sarah van Looy, Sarah Hickson, Pam Kat & Sander van Eyck, Thatsaleaf, Rachel Schraven

Team

Ons team van 56 weefsters die in de Sahara jouw Carpet of Life maken.

Onze weefsters kiezen ervoor niet herkenbaar op de foto te gaan. Wij respecteren deze keuze en laten ons team zien door middel van de unieke doeken die zij dragen.

bottom of page