top of page

FAQ

 • Wat is de levertijd van een Carpet of Life?
  Afhankelijk van het seizoen en de transporttijden bedraagt de levertijd drie tot vijf maanden.
 • Wat is het formaat van een Carpet of Life?
  We hebben een aantal standaard maten; XS, S, M, L en XL. Wil je een aangepaste maat? Je kunt met ons de mogelijkheden overleggen. De tapijten worden volledig handgemaakt in de Sahara, het uiteindelijke design en afmetingen kunnen lichtjes afwijken.
 • Kan ik nog meer ideeën vinden voor mijn Carpet of Life?
  Voor inspiratie kun je kijken op de pagina BESTELLEN. Ook kun je kijken op onze Pinterest. Je mag natuurlijk ook eigen inspiratiebeelden of schetsen meenemen naar je afspraak.
 • Wat voor soort textiel kan ik aanleveren voor een Carpet of Life?
  Bijna alles is bruikbaar! Denk ruim, kleding maar ook gordijnen, beddengoed, handdoeken & lappen stof. Uit hygienische overwegingen nemen we geen ondergoed aan. Stug leer en bont is onbruikbaar wegens praktische redenen. Net als heel los gebreide stuks.
 • Hoe zorgen jullie er voor dat jullie weefsters eerlijk betaald krijgen?
  We werken met een vast team van lokale coordinatoren, weefester en transporteurs. We werken zonder tussenpersonen dus we weten dat alle bestedingen op de juiste plaats terecht komen. Binnenkort zullen we een artikel delen over de verdeling van de kosten van een tapijt. Heb je hier nog meer vragen over? Mail ons gerust
 • Zijn de transportkosten inbegrepen in de prijs van mijn Carpet of Life?
  De prijzen die op de website staan zijn inclusief transport van Amsterdam naar Marokko en weer terug naar Amsterdam. Je levert de keding af bij je afspraak in Amsterdam. Als je tapijt klaar is kun ook daar het tapijt weer ophalen. Andere verzendkosten zijn niet inbegrepen.
 • Waarom moet ik de kleding voorafgaand aan mijn afspraak verknippen?
  Dit heeft te maken met een verbod op invoer van tweedehands textiel naar Marokko. Door de kleding door te knippen worden het simpelweg lompen en kunnen wij zonder problemen de kleding naar Marokko vervoeren.
 • Kan ik mijn voorkeuren aangeven voor het design?
  Je mag voorkeuren voor een eigen design aandragen. Je Carpet of Life is een co-creatie: het resultaat van jouw wensen en de creativiteit van de weefsters. Zij hebben uitstekend gevoel voor materiaal en kleur. Het is daarom wel mogelijk dat het eindresultaat licht afwijkt van je verwachting.
 • Kan ik ook kleding doneren aan Carpet of Life?
  Wij nemen geen donaties van kleding aan, simpelweg omdat wij al in bezit zijn van genoeg resttextiel.
 • Is het mogelijk iemand een Carpet of Life cadeau te doen?
  Ja dat kan zeker! We maken gepersonaliseerde cadeaubonnen voor ieder bedrag. Neem daarvoor contact met ons op via mail of telefoon.
 • Ik wil graag werken/stage lopen bij Carpet of Life, kan dat?"
  Momenteel hebben we geen vacatures bij Carpet of Life. Wil je stage lopen of vrijwilligerswerk doen voor Carpet of Life? Stuur dan een mailtje naar marina@carpetoflife.com
 • Voor een publicatie zou ik graag high-res beeldmateriaal van Carpet of Life ontvangen, waar kan ik dat vinden?"
  Stuur ons een mailtje en dan sturen we jou onze perskit toe.
 • Hoe worden de materialen voor een Carpet of Life tussen Amsterdam en Marokko vervoerd? Is de transportmethode duurzaam?
  Carpet of Life maakt geen gebruik van luchtransport maar werkt met een vaste transporteur die de materialen en tapijten via het wegennetwerk verplaatst. Meerdere bestellingen worden samen vervoerd en op die manier gaan we per jaar drie tot vier keer heen en weer tussen Amsterdam en Marokko.
bottom of page