top of page
carpetoflife-14.jpg

Klaar voor jouw Carpet of Life?

Samen maken we er een uniek tapijt van.

Hoe het werkt

Tekengebied 1.png

Stap 1

Wil je een Carpet of Life? Heb je alle kleding verzameld? (doe dit met een open blik: handdoeken, beddengoed, panty's, sokken. Bijna alles is bruikbaar!) Maak dan een afspraak! Tijdens de designintake bespreken we alle details en maken we jouw gepersonaliseerde design.

Je kunt kiezen uit verschillende weeftechnieken:

  • Knopen

  • Plat weven

  • Een combinatie van de twee

 

Als basis voor jouw tapijt hebben we zes standaard-ontwerpen:

  • Grote diamant

  • Grafisch

  • Multi

  • Abstract

  • Kleine ruiten

  • Strepen

 

We kunnen ook standaard-ontwerpen combineren. Je kan ook een eigen ontwerp maken – wel altijd met geometrische vormen. Ons team helpt je graag verder.

Boucherouite

Ieder Carpet of Life is gebaseerd op Marokkaanse Boucherouite tapijten, gemaakt door nomadefamilies. Boucherouite staat ook wel bekend als ‘poor man’s carpet’: gemaakt uit oude materialen.

Vanaf de jaren ’60 zijn de boucherouite-tapijten in opkomst. Wol werd in die tijd schaarser. Tegelijk werd er steeds meer kleding afgedankt, door de opkomst van fast fashion. Boucherouite tapijten zijn te vinden in veel Marokkaanse woningen, soms ook om op te slapen.

Hoewel dit type tapijt relatief nieuw is, worden dezelfde technieken gebruikt als voor traditionele wollen tapijten. Deze ambacht van het tapijten knopen word van moeder op dochter overgedragen. Meestal werken ze met vier of vijf vrouwen tegelijk aan één tapijt – waarbij ze de rollen verdelen over knippen, sorteren en knopen maar ook koken, thee zetten en oppassen op de kinderen.

Kies jouw Carpet of Life

Kies het Carpet of Life dat bij jou past. De prijs is afhankelijk van het formaat, de hoeveelheid textiel, en het design. Voor een offerte op maat, bel of mail ons voor een designintake. Kosten zijn inclusief transportkosten (Amsterdam - M'hamid en terug). De levertijd is drie tot vijf maanden, afhankelijk van het seizoen en de transporttijden.

M

130 x 210 cm

±14 kg textiel

Vanaf € 895,-

L

210 x 260 cm

±24 kg textiel

Vanaf € 1395,-

XL

260 x 420 cm

±48 kg textiel

Vanaf € 1895,-

Andere maat? Een unique piece? Laat het ons weten via e-mail.

Inspiratie

Hieronder een selectie uit de tapijten die we maakten. Bekijk er meer op onze inspiratiepagina  Pinterestpagina

Inspiratie

Heb je nog vragen?

We hebben een aantal veelgevraagde vragen op een rij gezet. Daarnaast kun je ons natuurlijk een bericht sturen of bellen bij onduidelijkheden. 

bottom of page